Nederland telt ruim vier miljoen vrijwilligers, die actief zijn in diverse verenigingen en organisaties, zoals de voetbalvereniging of een zorginstelling.

Hoewel hun inzet van groot belang is voor de samenleving, zijn vrijwilligers lang niet altijd (voldoende) verzekerd. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft daarom in samenwerking met Centraal Beheer Achmea twee verzekeringspakketten ontwikkeld, waarbij de risico’s die gepaard gaan met vrijwilligerswerk zo goed mogelijk zijn afgedekt. De gemeente Hilversum heeft door gebruik te maken van deze mogelijkheid met deze VNG Vrijwilligerspolis haar vrijwilligers ‘in één klap’ collectief verzekerd. Hierdoor zijn alle vrijwilligers in Hilversum automatisch verzekerd tijdens hun vrijwilligerswerk.

Door vragen vanuit verschillende gemeenten hebben Centraal Beheer Achmea en VNG Verzekeringen besloten om de mantelzorgers, binnen het kader van de VNG Vrijwilligerspolis, ook een passende dekking te geven. Mantelzorgers zijn nu meeverzekerd op de Ongevallen- en Persoonlijke Eigendommenverzekering voor Vrijwilligers. Maar de aansprakelijkheids-verzekering voor Vrijwilligers uit de Basispolis en de onderdelen van de VNG Vrijwilligers Pluspolis zijn voor de mantelzorger niet van toepassing.

Mocht u schade hebben (veroorzaakt) bij vrijwilligerswerk in Hilversum dan kunt u dit formulier downloaden. Na het invullen kunt u het versturen door op de knop verzenden te drukken. Eventuele bijlagen kunt u meesturen. Details over de regeling vindt u hier.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.