Ontmoeting, eenvoud en verbinding: een burgerinitiatief

“Mijn moeder fietste dagelijks in de buurt en maakte lange tochten door Nederland. Toen ze zelf niet meer kon fietsen, zijn we samen op pad gegaan met een rolstoelfiets. Zij vond dat geweldig en ik ook. Tijdens die tochtjes heb ik mij voorgenomen om ook met andere ouderen te gaan fietsen. Fietsen alle Jaren kwam als geroepen.”

Marian Schouten vond een bondgenoot in Philip Schmittmann: “Wij zijn beiden IVN-natuurgids en richten ons speciaal op mensen die zelf niet meer zo makkelijk de deur uit kunnen. De riksja was precies wat we zochten.” De twee gingen praten met wijkmanager Sanne Bosboom van woondienstencentrum De Egelantier. Zij was meteen enthousiast: “Fietsen met bewoners! Natuurlijk hebben we direct ‘ja’ gezegd.”

Ook de gemeentelijke buurtcoördinatoren en Stichting Hilversum Verbonden werkten graag mee. Dankzij subsidies van het Stadsfonds en het Rabo Coöperatiefonds staat de eerste riksja nu in De Egelantier. De dames Bakker en Blijenberg hebben de primeur. Aarzelend stappen ze in de riksja, maar na het eerste ommetje zijn ze verkocht: “Dit is veel leuker dan we dachten. We voelen ons net de koningin.”

Wil je piloot van een Riksja worden?
Neem dan contact met op Philip Schmittmann of Marian Schouten via fietsenallejarenhilversum@gmail.com of hilversum@fietsenallejaren.nl 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.