Dag-ritmeklok

Er komen steeds meer technische hulpmiddelen beschikbaar voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Het doel van deze middelen is om ouderen zolang mogelijk prettig thuis te kunnen laten wonen. Het gaat dan bijvoorbeeld om aangepaste telefoons, simpele afstandsbedieningen, sensoren, GPS-systemen en nog veel meer. Een mooi overzicht van het aanbod is te vinden op fit-keuzehulp.nl. Speciaal voor de uitgifte van dat soort technische hulpmiddelen is de Dementheek in Loosdrecht opgericht waar alle inwoners met dementie in de Gooi- en Vechtstreek gebruik van kunnen maken.

Maar natuurlijk moeten die apparaten ook worden geïnstalleerd en soms hebben mensen wat hulp nodig bij het ermee leren werken.

Daarvoor is de Dementheek op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Mannen en vrouwen met zowel kennis van, als interesse in, techniek en die het geduld hebben om aan mensen met beginnende dementie en hun mantelzorger uitleg te geven over het gebruik van huisautomatisering en handige hulpmiddelen voor thuis. Een functieomschrijving van deze vacatures staat hier. Sollicitaties kunt u mailen.

Di-Fiets

Daarnaast zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij het installeren van DiFietsen bij mensenthuis. De Di-fiets is een hometrainer gekoppeld aan een beeldscherm. Op het moment dat er getrapt wordt, komt het beeld in beweging. Op het moment dat men stopt met trappen, komt het beeld tot stilstand; ‘net echt’. Zo kan iemand fietsen in de buurt maar ook in hartje Parijs of op de Veluwe. Ook hiervoor zijn we op zoek naar mannen of vrouwen met enige kennis maar voor interesse in techniek en die zich in willen zetten voor mensen met dementie. Voor meer informatie over of sollicitaties op deze vacature kunt u mailen.

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.