De Stichting Buurtmobiliteit Kerkelanden gaat ouderen en minder mobiele inwoners van de wijk Kerkelanden in Hilversum hun mobiliteit teruggeven. Dat doen ze door de bewoners over korte afstanden met een elektrische shuttle en vrijwillige chauffeurs te vervoeren.


Ouderen en minder mobiele inwoners lopen het risico te vereenzamen. En omdat ouderen steeds vaker en langer thuis blijven wonen is het buurtinitiatief voor de Buurtmobi ontstaan. Het is een eenvoudige manier om bewoners binnen de wijk naar talloze bestemmingen te brengen zodat ze toch onder de mensen te zijn. Een boodschapje, een gezellige bijeenkomst in het wijkcentrum De Koepel, een kopje koffie op een terrasje. Maar ook een bezoek aan de kapper, dokter, tandarts, fysiotherapeut of naar de dagbesteding of het zwembad. Zo is de Buurtmobi niet alleen makkelijk maar is het ook een mooie manier voor bewoners om sociale contacten te onderhouden.

De Buurtmobi is een comfortabele, verwarmde elektrische shuttle die bestuurd wordt door enthousiaste vrijwilligers. Per rit is er plaats voor 3 passagiers (en eventueel 2 rollators). De Buurtmobi heeft een hoge instap en is voorzien van een handige treeplank en handgrepen. Er wordt gereden in wijk Kerkelanden en aangrenzend gebied met een geel kenteken op de weg. De maximumsnelheid is 40 km per uur. De shuttle gaat rijden in de wijk Kerkelanden en aangrenzend gebied.

De stichting is hard bezig om de Buurtmobi op de weg te krijgen. De gemeente Hilversum heeft haar steun toegezegd en ook de zorg- en welzijnsinstellingen in de wijk. Met elkaar wordt enthousiast samengewerkt in de strijd tegen eenzaamheid. Mocht u ook als vrijwilliger of donateur willen bijdragen dan kunt u mailen naar kitty.vanmierlo@buurtmobiliteit.nl .

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.