Vrijwilliger bij HilverZorg

Vrijwilligers bij HilverZorg onmisbaar

Vrijwilligers brengen extra warmte en aandacht in onze organisatie. Naast onze medewerkers zijn zij bij uitstek in staat om onze ouderen die extra aandacht te geven die het leven voor hen de moeite waard maakt. Onmisbaar dus. Een verantwoordelijke en soms ook zware taak. Maar altijd dankbaar.

Wat kan ik doen als vrijwilliger bij HilverZorg?

Bij HilverZorg kan je als vrijwilliger op veel verschillende manieren actief zijn. Hieronder hebben we een aantal opties kort toegelicht zodat gerichter kan worden gezocht in onze vacaturebank.

Welzijnsactiviteiten en de ontmoetingscentra
Welzijnsactiviteiten en de ontmoetingscentra zijn een mooie manieren om kennis te maken met vrijwilligerswerk bij HilverZorg. Er is bij deze activiteiten veel contact met de ouderen maar met voldoende ondersteuning blijft de verantwoordelijkheid en inwerkperiode van de vrijwilligers nihil. Je zou bij wijze van spreken morgen kunnen beginnen. Voorbeelden van welzijnsactiviteiten zijn koersbal, schilderen en de tovertafel.

Huiskamers

Op de huiskamer ben je actief op een locatie van HilverZorg en help je voornamelijk demente ouderen door een mooi gesprek aan te gaan en te helpen met huiselijke taken zoals een kopje koffie of het doornemen van de krant. Je helpt veel ouderen tegelijk aan een gezellig dag.

Maatjes
Bij maatjes wordt gezocht naar een goede combinatie tussen een vrijwilliger en een van onze ouderen. Sommigen ouderen hebben een maatje nodig om bepaalde activiteiten te kunnen doen. Soms is er een duidelijke hulpvraag zoals een boodschap in het dorp of gezamenlijk de krant doornemen. Het is natuurlijk erg leuk als jullie samen bepalen wat jullie gaan ondernemen.

Wijkvrijwilligers
Als wijkvrijwilliger help je iemand anders in de wijk die een specifieke vraag heeft. Dit kan eenmalig maar ook vaker zijn. Hierbij kan er gedacht worden aan het uitlaten van de hond door de winterse gladheid of het instellen van de televisie.

Ga naar de vacaturepagina!

Wim Meter is vrijwilliger bij HilverZorg locatie de Boomberg. Maar wel een hele bijzondere…