Schermafbeelding 2018-02-17 om 18.03.17Als vrijwilliger in de ouderenzorg raak je natuurlijk erg betrokken bij de ouderen waar je over de vloer komt. Je wilt er daarom voor zorgen dat de ouderen zo lang mogelijk prettig thuis kunnen wonen en wilt daar graag aan bijdragen. Hoe mooi is het als je dan tips kunt krijgen hoe je dat kunt doen.

De stichting ‘Samen Beter Thuis’ werd in 2014 opgericht. De doelstelling was om te stimuleren dat andere zorgprofessionals niet langer “zorgen voor, maar ervoor zorgen dat”.

Een belangrijke voorwaarde om deze kanteling te kunnen realiseren is dat goede kennis die aanwezig is bij professionals, op maat, online en offline, gratis en laagdrempelig beschikbaar komt voor de ondersteuning van de zorg thuis. Als een mantelzorger of vrijwilliger in de ouderenzorg op een eigen gekozen tijdstip een video-instructie kan kijken, hoe ze de zorgontvanger het beste kunnen begeleiden, betekent dat meer eigen regie, meer zelfvertrouwen en minder mentale en lichamelijk belasting.

Inmiddels is er een mooie videotheek opgebouwd met instructiefilmpjes van allerlei aard. Waardevol om als mantelzorger of vrijwilliger te bekijken of samen met je zorgvrager. Een aanrader dus! Je vindt de videofilmpjes hier.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.