Mantelzorgdag 2019

Vijfde Mantelzorgdag in het raadhuis van Hilversum!

Op 9 november 2019 wordt in het raadhuis van Hilversum de vijfde Mantelzorgdag georganiseerd. Ook nu zijn de mantelzorgers Petra Scheffer en Ria de Jong er weer in geslaagd een geweldige dag te organiseren. Zij werden daarin ondersteund door HilverZorg, Versa Welzijn, Viore en de gemeente Hilversum. De toegang is gratis en u kunt zich via deze pagina inschrijven.

Op deze vijfde Mantelzorgdag zijn de grote verrassing Saskia van Zutphen en Paulette Willemse met hun toepasselijke programma de 5e van Vuile Huichelaar. Sinds 1990, het jaar waarin zij de groep Mrs Einstein oprichtten, zijn de dames niet meer weg geweest. Soms even uit het zicht maar ook op de achtergrond altijd doorbordurend op het idee dat zij vanaf het moment dat zij afstudeerden aan de Akademie voor Kleinkunst in hun hoofd hadden: muziek maken om naar te kijken. Mrs Einstein deed in 1997 mee aan het Eurovisie Songfestival in Dublin. Er is opgetreden in binnen- en buitenland tot de zangeressen besloten een andere richting op te gaan. Nu hebben Saskia en Paulette al weer jaren veel succes met hun programma Vuile Huichelaar waarvan ze op deze 5e Mantelzorgdag dus de 5e editie komen laten zien. Het is een groot feest met vele grappige anekdotes, hilarische meezingliedjes en typetjes.

Maar er zijn ook weer leuke workshops waar iedereen die mantelzorger is in Hilversum aan deel kan nemen. Zo is er een workshop Origamie, een workshop Speksteen, Handmassage, Bloemschikken, Linedance, schilderen en is er weer een mooie speelfilm.

Ook zal er een stand van de gemeente Hilversum zijn waar u zich onder andere kunt laten informeren over de dienstverlening van het Sociaal Plein en de mogelijkheid van het aanvragen van de mantelzorgwaardering.

Aan het eind van het dagprogramma kunt u gratis naar de film Mi Vida in het filmtheater. Mi Vida is een film met Loes Luca over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen die we hebben van ons leven, onze toekomst en onze vriendschappen. En over de bereidheid en durf van een dappere, drieënzestigjarige vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken.

Kapster Lou (63) koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar de kinderen en kleinkinderen dan? Een cursus Spaans dan maar, in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken. Als Lou’s lerares Andrea haar aanmoedigt om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen, komen Lou’s kinderen in opstand. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen?

Als u geen vervoer heeft op 9 november, kunt u ons een mail sturen en wordt er contact met u opgenomen door HilverTours die u op kan halen en thuis brengen.

Hieronder staat een video-impressie van de Mantelzorgdag 2018.