Dag van de Mantelzorg 2018

Op 10 november 2018 wordt in het raadhuis van Hilversum de vierde Dag van de Mantelzorg georganiseerd. Ook nu zijn de mantelzorgers Petra Scheffer en Ria de Jong er weer in geslaagd een geweldige dag te organiseren. Zij werden daarin ondersteund door Versa Welzijn, HilverZorg en de gemeente. De toegang is gratis en u kunt zich via deze pagina inschrijven.


De toezegging van Annet Hesterman om op te komen treden is te danken aan het snelle optreden van Petra toen zij zag dat de deelneemster aan de Voice Senior uit Hilversum kwam. Petra bleek de eerste te zijn die naar aanleiding van het tv-optreden contact met haar opnam. ‘Natuurlijk kom ik optreden op de Dag van de Mantelzorg’, antwoordde de zangeres die de jury van The Voice en het publiek uit hun stoel kreeg met haar versie van Proud Mary van Tina Turner.

Maar er zijn ook weer leuke workshops waar iedereen die mantelzorger is in Hilversum aan deel kan nemen. Marie-José Bruins geeft een workshop ‘Koddige Kippen’ waarin iedereen kan leren tekenen en schilderen. Leon Schutterman is de troubadour die iedereen aan het zingen krijgt. In Beeld & Geluid is een interactief filmprogramma speciaal ter gelegenheid van deze mantelzorgdag.

Ook zal er een stand van de gemeente Hilversum zijn waar u zich onder andere kunt laten informeren over de dienstverlening van het Sociaal Plein en de mogelijkheid van het aanvragen van de mantelzorgwaardering.

De Film

Wanneer Lady Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar oudere zus in te trekken. Sandra zou niet meer kunnen verschillen van de openhartige, volop datende, vrijgevochten Bif, die in een huurflatje woont. Maar die verandering van omgeving is misschien wel juist wat ze nodig heeft. Tegen haar zin in neemt Bif Sandra mee naar haar stijldanslessen, waar ze Bifs vrienden leert kennen: een kleurrijke en energieke groep leeftijdgenoten die Sandra laat zien dat het leven pas begint op je 60ste. En dat een scheiding je (liefdes)leven een frisse start kan geven.

Inschrijven

U kunt zich hiernaast —>> kosteloos inschrijven of op deze pagina.

%d bloggers liken dit: