Op HilverHart staat Mantelzorg in Hilversum naast vrijwilligerswerk in Hilversum centraal. Het moet de bron van informatie worden over alles dat met mantelzorg in Hilversum te maken heeft. Daarnaast willen we mantelzorgers ook graag betrekken bij het tot stand komen van deze site. Want mantelzorgers zelf weten het best waar ze behoefte aan hebben.

Respijtzorg

De combinatie tussen Mantelzorg in Hilversum en Vrijwilligerswerk in Hilversum op HilverHart is geen toeval. Beide hebben te maken met inzet voor een ander en dus met een groot hart. Maar ook willen we van HilverHart een platform maken waar vrijwilligers en mantelzorgers elkaar ontmoeten om te komen tot respijtzorg. Want respijtzorg betekent een lichtpuntje voor mantelzorgers. Een vrijwilliger ontlast een mantelzorger voor een periode of bij een bepaalde taak zodat die mantelzorger even rust heeft.

Ondersteuning

Naar schatting zijn er zo’n 8.000 mantelzorgers in Hilversum. Wat zij doen is van onschatbare waarde, maar vaak ook zwaar. HilverHart wil graag een ondersteuning voor hen zijn.

Bent u mantelzorger en heeft u urgent ondersteuning nodig? Dan kunt u bij het Sociaal Plein terecht voor hulp. Bijvoorbeeld als het u teveel wordt. De medewerkers van het Sociaal Plein gaan dan op zoek naar een geschikte oplossing. Dat doen zij samen met u, de mensen in uw omgeving en organisaties die hulp kunnen bieden.

Mantelzorgwaardering

Wist u dat de gemeente de mogelijkheid biedt om mantelzorgers jaarlijks een extraatje te geven: de mantelzorgwaardering. In 2019 is dit bedrag wederom vastgesteld op € 150,00 per mantelzorger. De mantelzorgwaardering kan tot 31 december 2019 op deze pagina worden aangevraagd. Wilt u het aanvraagformulier liever handmatig invullen? Bel (035) 629 27 00 en vraag naar het aanvraagformulier mantelzorgwaardering 2019. Het sociaal plein stuurt die dan per post naar u toe.

Mantelzorgdag

Ieder jaar is er de landelijke Dag van de Mantelzorg. In Hilversum heet die de Mantelzorgdag. Op deze pagina leest u het programma en kunt u zich aanmelden voor de lunch of vervoer.

Zakboek financiën

Er is ook een landelijke vereniging voor mantelzorgers. Die heeft een zakboek financiën ontwikkeld. In dat zakboek leest u allerlei zaken die van toepassing zijn op mantelzorgers. Want mantelzorgen kost niet alleen tijd en energie, maar ook geld. Denk bijvoorbeeld aan vervoers-, telefoon- en materiaalkosten. Maar ook informatie over uitkeringen, tegemoetkomingen, wonen, werk en zorg. Alle inwoners van Hilversum die de mantelzorgwaardering eerder toegekend hebben gekregen hebben dit boekje ontvangen. Er zijn nog een aantal boekjes beschikbaar. Wilt u een exemplaar ontvangen? Stuur dan een mail.

De mantelzorglijn

Heeft u vragen, wilt u advies of heeft u behoefte aan een luisterend oor? Dan kunt u bellen met de Mantelzorglijn. Het telefoonnummer is (030) 760 60 55. Het is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 16.00 uur. Buiten openingstijden wordt u doorverbonden met een vrijwilliger van de Luisterlijn.

Uw vragen en tips.

Heeft u vragen of tips hoe wij als mantelzorgteam van HilverHart het leven van mantelzorgers in Hilversum kunnen ondersteunen laat ons dat dan weten via de mail. : info@hilverhart.nl.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.