Maak werk van ervaring

MEE
Een collega met hersenletsel, een dochter met autisme, een cliënt met psychische aandoening, een partner met een lichamelijke handicap. Binnen elke organisatie zijn er medewerkers en/ of cliënten die in hun leven te maken hebben met een beperking. Zij weten als geen ander hoe het is en voelt; een schat aan ervaring en kennis die gebruikt kan worden om anderen te helpen.
Door de participatie van mensen met ervaringskennis in uw organisatie te vergroten, kunt u uw dienstverlening verbeteren. Wilt u dat de dienstverlening zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van uw cliënten? Maak dan werk van ervaringsdeskundigheid!

Voor wie
De training is bedoeld voor mensen binnen uw organisatie die persoonlijke ervaring hebben met een beperking of handicap, bij voorbeeld niet-aangeboren hersenletsel, een licht verstandelijke beperking, psychische problemen of een chronische ziekte. Ook mantelzorgers kunnen deelnemen. Het is wel belangrijk dat de deelnemer inmiddels heeft leren omgaan met de ervaring en wat afstand kan nemen tot zijn verhaal.

Wat gaan we doen
Tijdens de vijfdaagse training leert de potentiële ervaringsdeskundige om zijn eigen ervaring passend in te zetten in hun contact met cliënten, hulpverleners of instanties. Ze krijgen zicht op hun eigen proces en sterke kanten en weten in welke rol(len) zij het best uit de verf komen als ervaringsdeskundige. De training wordt gegeven door twee trainers van MEE die zelf ook ervaringsdeskundige zijn.

Resultaat
Na deze training beschikt de cursist over de capaciteit van ervaringsdeskundige en weet wat zijn houding en aandeel is de samenwerking met de professionals binnen uw organisatie.

Studiebelasting
5 dagdelen van 4,5 uur. Tussen de bijeenkomsten worden huiswerkopdrachten gemaakt, dit neemt 5 uur in beslag. Totale studiebelasting: 27,5 uur.

Vervolg
Aansluitend aan deze training kan de training Samenwerking met ervaringsdeskundigen gevolgd worden. Waarin professionals en de getrainde ervaringsdeskundigen leren hoe zij elkaars talenten kunnen benutten.

Interesse
Wilt u graag even sparren over de mogelijkheden van deze training in uw organisatie? Neem vrijblijvend contact op met Karin Wattimena T 0614 58 03 15 kwattimena@mee-ugv.nl
Link

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.